Zoeken in deze blog

zaterdag 24 april 2010

ding 14 mediawijsheid

Mediawijsheid,

Ik vind dit een heel leerzaam artikel voor mij. Temeer daar ik niet alle ins en outs van de jongeren ken en hun technische hulpmiddelen zoals mobieltjes met alles erop en eraan. Je komt heel wat tegen. Kennelijk vindt men in het onderwijs, en ook de ouders, belangrijk dat kinderen niet zo maar alles mogen bekijken en doen. Een webcam kan een gevaarlijk medium zijn. Ik heb eens gehoord dat een jongen of meisje van zo'n jaar of veertien, vijftien een sexlijn gebeld heeft met andermans mobieltje. Zij heeft vergeten het gesprek te beeindigen en jawel, kassa. Er werd een bedrag van de rekening afgeschreven van € 300-. Desbetreffende dame werd die nacht slapende rijk. Je moet maar denken, er wordt altijd iemand beter van.

Weblogs over mediawijsheid

http://www.rssonderwijs.nl/index.php?mod=front_feed&feed_id=34&nieuws_id=60818

http://mijnkindonline.web-log.nl/mijnkindonline/2010/04/training-mediaw.html

Ik heb een paar weblogs over mediawijsheid bekeken. Ik weet nu zo'n beetje wat onze mediawijsheid onderwijzers, zoals Tom Gerichhausen, doen. Ik viond het voor mezelf ook leerzaam. Ik geloof dat ik ook maar eens een mobieltje met alle toepassingen erop ga kopen. Je moet met je tijd meegaan, zeggen ze wel eens.

Willem Poldersloot.

donderdag 22 april 2010

ding 13 Privacy

Vandaag 22 april het ding 13 Privacy doorgewerkt. Ik heb gezien dat kwaadwillenden een heleboel met je gegevens kunnen doen. Ik denk aan foto's van gebeurtenissen of misdrijven. Ik denk aan flimpjes en foto's van rellen etc.

Ik heb op google gezocht op "willem klomp" en dat geeft meer dan 1000 treffers, dus als ze dan wat van mij willen vinden dan moeten ze nog al. Ik vervoer vervolgens "willem klomp loenen" in en verdomd al ras komt er wat te voorschijn. Ik wordt genoemd in een jubileumtoespraak van de voorzitter van de voetbalclub Loenermark, hoewel ik zelf niet tot de jubilarissen behoorde. Het gaat om een anekdote die ter sprake komt bij een jubilaris. Ik wordt alleen maar met mijn naam genoemd in een tekst dus niet in een url of webadres.

http://www.vvloenermark.nl/nieuwjaarsreceptie.php?jaartal=2008

En hier voor de lol de tekst:


Ap ZeijsseinkDe enige 50-jarige jubilaris dit jaar is Ap Zeijsseink. Ap, een halve eeuw lid. Als we heel diep graven zien we dat jouw voetbalcarrière wel is opgeluisterd door een aantal kampioenschappen. Niet veel, maar toch....... De eerste is heel erg lang geleden. Dat was in 1960, toen heb je als A-junior de platte wagen betreden. Ook heb je je verdienstelijk gemaakt als grensrechter en toen zelfs een kampioenschap meegepakt met het 3de elftal. Een mooie anekdote om te noemen is het dagje uit naar een toernooi waaraan jij en je ploegmaten deelnamen. Om ervoor te zorgen dat jullie niets tekort kwamen nam Willem Klomp, ons bekend als Joop van Daal'n, een camper mee vol met etenswaren. De hele dag is er genoten van drank, broodjes worst en aan het eind van de dag werd er voor iedereen een overheerlijke uitsmijter gebakken. Het allerlaatste ei was voor jou Ap. Sta je daar heerlijk met je broodje, komt er een tegenstander langs lopen die vraagt wat je daar toch in je handen hebt. 'Moj es kiek'n wat lekker', was je antwoord. De betreffende meneer bedacht zich niets, nam het broodje uit je handen, nam er een hap van en koos vervolgens met uitsmijter en al het hazenpad. Volgens de verhalen heeft men nog nooit iemand zo sip zien kijken..... Tegenwoordig maak je deel uit van de VUT-ploeg en maak je je verdienstelijk voor de vereniging op de woensdagmiddag. Ap, bedankt voor je inspanningen, van harte gefeliciteerd met je 50-jarig lidmaatschap en we hopen je nog heel lang te mogen begroeten op ons complex. Op naar de 60!

Willem

woensdag 21 april 2010

Ding 12 auteursrecht

Vandaag 21 april het auteursrecht maar eens bekeken. Het is allemaal waar wat er staat. Het lijkt me dat de controle niet makkelijk is. Daar moet je dan tegen aanlopen. Ik heb de CC op flickr proberen te vinden. Ik zie nergens wat bij staan. Meestal staat recht onderin de foto en "i'. Wat dat moet.

Willem

dinsdag 20 april 2010

Codading 11

Vandaag en gisteren 19 en 20 april bezig geweest met de aquabrowser. Dit is een zeer nittige toepassing. De boeken en andere informatiedragers zijn te achterhalen, niet allen maar van je eigen bibliotheek. De toepassing van worldcat ging ook goed. Alleen snap ik niet de zoekmethode. Wanneer je velden invult, dondert alles na de "enter"in elkaar.

http://www.worldcat.org